Even Voorstellen

Mijn naam is Daphne Everaars.

Van jongs af aan ben ik al gek op honden, maar zelf hadden we geen hond.

Op mijn 16e kreeg ik mijn zin en kwam er een hond: Don C., een mooie zwarte labrador reu.

Ik ging volop met hem aan de slag in de jachttraining, iets wat we beide fantastisch vonden!

Ook in huis was Don al snel de ideale hond, maar buiten ontstonden er in zijn pubertijd wat problemen. Don bleek een lastige puber en vanaf dat moment ben ik me meer gaan verdiepen in het hoe en waarom van probleemgedrag bij honden.

De ergste puber streken van Don verdwenen, maar daarmee nam de agressie naar andere reuen toe. Hij raakte al snel betrokken bij een aantal vechtpartijtjes en de goedbedoelde adviezen vlogen ons om de oren, maar niets daarvan leek te helpen.

 

Het eindexamen van het VWO naderde en ik moest op zoek naar een vervolgopleiding.

Het liefst wilde ik iets met honden doen, maar daar was binnen de universiteit niet veel in te vinden. Zo kwam ik bij de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut terecht aan de Martin Gaus Academie. Ik besloot met de opleiding te starten. Ik wilde mijn hond begrijpen en helpen en daarmee ook andere mensen en honden helpen.  

Tijdens deze opleiding wilde ik wat meer ervaring op doen met honden. Zo kwam ik terecht bij Hondenuitlaatservice Uitgelaten waarmee ik iedere week een keer mee ging naar het bos. Ik vond het geweldig om te zien hoe honden onderling met elkaar communiceren. Ik was ruim een half jaar verder met de opleiding en liep al een aantal maanden mee met de uitlaatservice toen de toenmalige eigenaresse aangaf dat ze ermee wilde stoppen, ze vroeg of ik het zag zitten om de uitlaatservice over te nemen. Ik zei volmondig 'JA!' en zo is het balletje gaan rollen. Op 1 april 2015 had ik dan ook ineens mijn eigen hondenuitlaatservice iets waar ik ontzettend veel van geleerd heb en waar ik nog steeds van leer. Het bleek een uitstekende combi met de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut.

Na 2,5 jaar aan de Martin Gaus Academie ben ik op 16 februari 2017 dan ook daadwerkelijk afgestudeerd als Kynologisch Gedragstherapeut.

 

Met Don gaat het gelukkig al een stuk beter. Aan de lijn zijn er nauwelijks problemen met andere honden. Los is hij nog niet 100% te vertrouwen, maar we kunnen op tijd ingrijpen en hem aanlijnen waardoor hij zichzelf niet in de problemen kan brengen.