Training aan huis

Bij de training aan huis train ik met uw hond terwijl u niet thuis bent.

De training is het meest geschikt voor puppy's en jonge honden die nog veel moeten leren.

Bij oudere honden is deze vorm van training in overleg ook mogelijk, maar dat is afhankelijk van de situatie.

 

Ik leer hierbij uw hond van alles aan wat u wilt.

Ik heb dan de sleutel van uw huis en ga 2x per dag van maandag t/m vrijdag bij u langs om met uw hond te trainen. Dit duurt maximaal een half uur per keer omdat uw hond anders te veel informatie in één keer krijgt.

Afhankelijk van hoeveel dingen u de hond wilt leren ben ik ongeveer 3 weken achter elkaar bezig met trainen. In de tussentijd traint u niet met de hond (tenzij ik u 'huiswerk' meegeef) omdat dit het leerproces kan verstoren.

Na deze weken spreek ik een aantal keer af met u erbij en vertel ik u hoe u uw hond de commando's moet geven en hoe u dit kunt onderhouden.
De hond kent de commando' s op dat moment al, want die heb ik hem aangeleerd.

 

Deze manier van trainen is ideaal voor mensen die een goed opgevoedde hond willen hebben, maar die zelf om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om met de hond te trainen.

Ik train immers uw hond met de commando's die u wilt, u hoeft alleen zelf nog de commando' s te leren geven, maar ook daar begeleid ik u bij.

 

Het voordeel van deze training is dat uw hond het willekeurige commando in één keer goed aangeleerd krijgt. De reden waarom honden niet goed luisteren is namelijk vaak omdat ze het simpelweg niet goed geleerd hebben.

Door het op een positieve en consequente manier aanleren van commando' s weet de hond precies waar hij/ zij aan toe is en zal gaan kiezen voor het gedrag wat hem/ haar het meest oplevert.

 

Voor het trainen aan huis bestaat geen standaard lijstje en tijdsbestek omdat iedere hond verschillend is en de wensen van iedere eigenaar anders zijn. Deze training gaat dus geheel in overleg en wordt aangepast aan uw wensen.